Tellingen Architecten (2018)

Nederland heeft in het tweede kwartaal van 2018 ongeveer 6.600 architectenbureaus* volgens het CBS en volgens de KVK zijn het er bijna 3.000. In de afgelopen jaren is het aantal architecten flink uitgedund door de crisis in de bouw, maar inmiddels krijgen steeds meer bedrijven de behoefte om nieuw personeel aan te nemen. Volgens het CBS is 80,5% van de architecten zzp'er in 2018. Volgens de KVK ligt dit percentage een stuk lager (63,3%). Bij grotere bedrijven komen de tellingen van het CBS en de KVK meer overeen. Er zijn ongeveer 4 bedrijven met meer dan 100 werknemers en zeven bedrijven hebben 50 tot 100 werknemers. Waarom de verschillen tussen het CBS en de KVK zo groot zijn wordt onderaan verder toegelicht.

Abonneren

Bent u nog geen abonnee, maar wilt u wel volledige toegang tot de database? Kies dan voor een BouwKennis Basis abonnement.

Proefabonnement

Wilt u dit artikel lezen, maar heeft u geen abonnement? Ervaar gratis het gemak van de BouwKennis Database en sluit een proefabonnement af. Hiermee krijgt u kosteloos volledige toegang tot twee artikelen uit de Database.