Inkoop

De materiaalcomponent maakt een belangrijk deel van de bouwkosten uit. Een efficiënte inkoop is daarom zowel voor de uitvoerende partij als de opdrachtgever van groot belang. Dit hoofdstuk gaat dieper in op de inkoop door uitvoerende partijen in de bouwkolom, waarbij er bijzondere aandacht is voor de capaciteitsproblemen die er anno 2018 spelen. In welke mate lopen de levertijden op van de verschillende productgroepen en wat zijn de gevolgen daarvan? Daarnaast brengt dit hoofdstuk in kaart welke inkoopkanalen er gebruikt worden per marktpartijen en welke vormen van dienstverlening zij bij de inkoop belangrijk vinden. Verder is de respondenten gevraagd naar het belang en effect van producttrainingen.

Abonneren

Bent u nog geen abonnee, maar wilt u wel volledige toegang tot de database? Kies dan voor een BouwKennis Basis abonnement.

Proefabonnement

Wilt u dit artikel lezen, maar heeft u geen abonnement? Ervaar gratis het gemak van de BouwKennis Database en sluit een proefabonnement af. Hiermee krijgt u kosteloos volledige toegang tot twee artikelen uit de Database.