Bouwbarometer®: Forse groei maar ook capaciteitsproblemen (Q3 2018)

In het tweede kwartaal van 2018 heeft het merendeel van de bouwbedrijven meer omzet behaald dan in het tweede kwartaal van 2017. Met name handelaren, aannemers GWW, afbouwers en klusbedrijven geven vaker aan een omzetstijging ervaren te hebben. Per saldo scoren deze partijen hoger dan zij sinds het uitbreken van de crisis gedaan hebben. Hoe hoog het uiteindelijke bedrijfsresultaat is, is echter de vraag. Alle bouwpartijen geven aan dat de inkoopprijzen van materiaal flink stijgen (0-15%) en dat ook de prijzen van ingehuurd personeel oplopen. Daarnaast komen ook pijlers zoals orderportefeuilles, eigen tarieven, belemmeringen en levertijden in deze BouwBarometer® aan bod.

Abonneren

Bent u nog geen abonnee, maar wilt u wel volledige toegang tot de database? Kies dan voor een BouwKennis Basis abonnement.

Proefabonnement

Wilt u dit artikel lezen, maar heeft u geen abonnement? Ervaar gratis het gemak van de BouwKennis Database en sluit een proefabonnement af. Hiermee krijgt u kosteloos volledige toegang tot twee artikelen uit de Database.