Onze visie op: de Nederlandse economie

De bouwsector voorziet de maatschappij van plekken om te wonen, werken, ontspannen en consumeren. Tevens verzorgt de bouw de infrastructuur die hieromheen nodig is, zoals de wegen, stations, ICT- en energievoorzieningen. Met dit werkveld is de bouw dus dienend aan het functioneren van de maatschappij. Het gevolg is dat de bouwkolom dus ook gevoelig is voor alle ontwikkelingen in de maatschappij. In dit hoofdstuk wordt de macro-economische context geschetst waar de bouw zich in bevindt.  

Een veelgebruikte methode om de macrocontext van een bedrijfstak te analyseren, is de DESTEP-methode. Hierin komende de volgende elementen voor: demografische, economische, sociaal-culturele, technologische, ecologische en politiek-juridische trends. In dit hoofdstuk beperken we ons tot drie van de zes elementen: economie, technologie en politiek-juridische trends. De demografie is terug te vinden onder de kop Onze visie op - Demografie.

Abonneren

Bent u nog geen abonnee, maar wilt u wel volledige toegang tot de database? Kies dan voor een BouwKennis Basis abonnement.

Proefabonnement

Wilt u dit artikel lezen, maar heeft u geen abonnement? Ervaar gratis het gemak van de BouwKennis Database en sluit een proefabonnement af. Hiermee krijgt u kosteloos volledige toegang tot twee artikelen uit de Database.